Open dagen bij Van Hall Larenstein en NHL Hogeschool goed bezocht

27 februari 2017
Open dagen bij Van Hall Larenstein en NHL Hogeschool goed bezocht

In totaal zo'n 6.000 bezoekers wisten NHL Hogeschool en Van Hall Larenstein weer te vinden tijdens de open dag op zaterdag 11 februari. Belangstellenden kwamen naar de voorlichtingsdag om via studieadviesgesprekken en persoonlijke voorlichting te ontdekken welke opleiding het beste bij hen past. Het CEW was uiteraard aanwezig om de watergerelateerde opleidingen te promoten.

Watertechnologie
Ervaringsdeskundigen Jai Sankar en Geert Jan Luttikhof, Wetsus Academy-studenten en (voormalig) projectmedewerkers van het CEW, stonden de toekomstige studenten en hun ouders te woord. Met twee demo-opstellingen lieten zij zien wat er met watertechnologie zoal mogelijk is en hoe leuk dit is. Met Uv-licht en ultrasoon geluid afvalwater van een ziekenhuis reinigen bijvoorbeeld. Of urine omzetten in schoon water, elektriciteit en bruikbare stoffen als stikstof en sulfaat.

Hulp bij studiekeuze
Naast de Open Dagen organiseren de NHL en Van Hall Larenstein meerdere evenementen om toekomstige studenten te helpen bij hun studiekeuze. Op donderdag 9 maart kunnen ge´nteresseerden een dag meelopen bij de NHL tijdens het Proefstuderen. Ook online beantwoordt de NHL vragen van scholieren via het platform lifeatnhl.nl. Hier kunnen scholieren een vraag stellen aan vier NHL-studenten of via hun blog een kijkje nemen in het studentenleven aan de Leeuwarder hogeschool. Bij Van Hall Larenstein worden er meeloopdagen georganiseerd. Voor de watergerelateerde opleidingen Milieukunde, Biotechnologie en Chemische Technologie vinden de meeloopdagen plaats op 16 maart en 20 april. Voor meer info en aanmelden klik hier.