Symposium: Indikken van melk op de boerderij

26 september 2017
Symposium: Indikken van melk op de boerderij

Wafilin Systems en de projectpartners Dairy Campus, Centre of Expertise Water Technology, DOC kaas en Ecolab organiseren op donderdag 19 oktober een symposium over een gezamenlijk ontwikkelde technologie voor het indikken van melk op de boerderij. Dit symposium valt samen met de Dutch Agri Food Week waarin het thema ‘voedsel en gezondheid’ centraal staat. Wereldwijd is er grote belangstelling voor de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van duurzame, gezonde en veilige voedselproductie.

De vinding maakt het mogelijk om middels een compact systeem achter een melkrobot rauwe melk in te dikken. Water kan worden onttrokken aan rauwe melk, waarbij deze tot 50% in volume wordt gereduceerd zonder verlies van waardevolle bestandsdelen en kwaliteit. Tot nu toe leek het indikken van melk op de boerderij een lastig te nemen horde. De partners denken daar met de ontwikkelde technologie verandering in te kunnen brengen.

Duurzamere zuivelsector
Indikken van melk op de boerderij kan een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de gehele zuivelsector, van boer tot verwerker. Tijdens het symposium wordt een live demonstratie van het systeem en een kaasproeverij aangeboden. Daarnaast worden de onderzoeksresultaten gepresenteerd. De projectpartners gaan met de deelnemers in gesprek over de toekomst van dit concept en de benodigde vervolgstappen.

De bijeenkomst heeft een besloten karakter en is in principe voor genodigden. Bent u geďnteresseerd in deelname en kunt u meepraten over dit onderwerp? Neemt u dan contact op met Jos van Dalfsen van Wafilin Systems via email: .

Het project wordt medegefinancierd door het ministerie van Economische Zaken, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, de Provincie Fryslân (Fryslân Fernijt) en de projectpartners: Wafilin Systems, Dairy Campus, DOC Kaas, Ecolab en het Centre of Expertise Water Technology (CEW).